Atölye Bambini

Çarşamba, Ekim 23, 2013

Hayvan sevgisi

Bu başlık çok önemli .Çünkü ilk öğrendiğin kelimeler hayvan isimleri olmuştu.ve biz hiç bir zaman korkmaman ve sevgi dolu olman için her fırsatta tanıtmaya dokundurtmaya çalıştık.aman mikrop bulaşır pire gelir demedik.oynamana izin verdik.sende kedilerle başlayıp köpeklerle devam eden bu süreçte..sokaklarda çok kovaladın..anne sevebilir miyim? sarılabilir miyim diye sorar durursun...yazarken sıra ile aklıma geliyor. Resmedemediklerimden başlayayım Erfelek(memleketim) gittiğimizde anneannenle sabah yürüyüşlerinden sonra mutlaka parka güvercinlere yem atmaya giderdin..Dayı da arar ara götürürdü seni. Baban zaten hangi hayvanı eline geçirse mutlaka görmen ve dokunman niçin uğraşırdı.bir gün alış veriş merkezinde marullarda bulduğu salyangozu eline tutuşturmuştu .ilk 3 yaşta mümkün mertepe doğa da gezmen gerektiğini bidiğimizden sürekli sokaklarda idin.Karıncaları çok izledik birlikte.bir gün öpmeye kalktığını hatırlıyorum. Yine sabah yürüyüşlerimizden birinde Ölmüş kirpiye rastlamıştık o gün öğrendin kirpiyi ancak algılayamasan da 1 hafta boyunca kirpi ölmüş diye etrafta gezindin :)Her tür hayvanın peluş oyuncağı mevcut severek oynuyorsun onlarla.Vatoz a kadar öğrettik sana..:) artık su aygırı timsah..her tür..B yaz tatilinde seni Mersin e giderken Gaziantep e uğrayıp hayvanat bahçesini gezdirdik..Bu kadar basit geçemeyeceğim belki bir yıl hayalini kurduk hayvanları sevdiğini bildiğimizden acaba ne yapar şunu görünce bunu görünce tepkisi ne olur diye düşündük durduk ancak zamanlamayı planlayamadık. öğlen sıcağına denk geldi.şapka filan korumamış ki seni her birimize güneş çarptı.2 gün kustuk sen ilk kez sütümü dahi kusuyorduk çok kötü günlerdi.şükür ki.soğuk banyo su takviyesi ile düzeldik.senin hayvanlara düşkünlüğün bizim gözlerimizi karattı düşünmeden hayallerle başladığımz serüven kötü bitti ancak o günlük amacına ulaştı çok eğlenceli bir gün geçirmiştik. her bir hayvanın fotosunu koyamayacağım ancak bunu da tutturamasak da eğlenmiştik :)
Bir sabah baban elinde yaralı bir karga ile geldi..sevgin yaralanmış dedin...sonra balkondan uçuşunu seyrettin :) Baban bu konuda her zaman lider olabilecek bir insan.Okulda köstebek bulup öğrencilere tek tek göstermişti.ancak sana getirememiş tabiki :D
ve diğer hayvanlarla yaşadığın güzel anıların ;)Güzel yavrum hep böyle mutlu hep böyle sevecen olaman dileğiyle...

2 yorum:

  1. Yavrunuza küçük yaşta hayvan sevgisi aşılamanız harika...İnşaallah hayvanları, ,insanları seven bir birey olarak büyür.

    YanıtlaSil
  2. Aminn. teşekkür ederiz....Hiç sakınmadık aman hastalanır öksürür mikrop kapar şükür bir şey olmadı...Sevgi tüm canlılara karşı olursa hayattan daha çok zevk alınır diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil