Atölye Bambini

Salı, Şubat 04, 2014

Hamurdan makarna çıkarıp... sayma... sınıflandırma

       En sevdiğin şeydir hamur.Sürekli alırız yaparız oynarsın her gün hiç bıkmadan.Anneanneye gelirken bile ekmek yapacak mıyız? diyerek geldin.Neyse bir sürü hamur aldık oynuyorsun her gün.Bu hamuru ve malzemeleri baban Ankara dan gelirken almış.Dondurma,mısır patlatıp kraker yapmak için kullanılıyor en güzel kısmı hamur hiç kurumuyor.Ama benim ki tüm hamurları birbirine karıştırınca bu renk ortaya çıktı.Sürekli bir yerlere dağıldığından ortaya çıkarmaya korkuyorum.Bu etkinliği bir grupta bir anneden görmüştüm ama ismini hatırlayamıyorum.Eğer okursa lütfen bana bildirsin bende ekleyeyim:)
       neyse hamurun üzerine hayvan figürlü makarnalarımızı koyduk tek tek çıkarmasını istedim...İnce motor gelişim için bire bir..Sonra isimlerini söyledik.saydık ve sınıflandırdık...Çok basit ama güzel bir etkinlikti.


Çıkan izlerden hayvanları söyledik...Sonra tekrar hamuru kopardık en sevdiğimiz uygulamayı yeniledik...


Sonrasında İpad inden Rainbow u izledin...yatışına bak..ölürüm..Canım kızım



13 yorum:

  1. Çok etkinlikte isimize yaradi...evde olmali.migrostan almistik sanırım

    YanıtlaSil
  2. süper etkinlik olmuş...şimal bu makarnaları yemeye bayılıyor isimlerini söyleyerek yemek yemek eğlenceli oluyor bu makarnalarla ama bir etkinlikte kulanmak aklıma gelmemişti doğrusu :)

    YanıtlaSil
  3. süper etkinlik olmuş ....şimal bayılır bu makarnalara yerken çok eğlenir isimlerini söyler eğlenceli bir yemek olur seslerini çıkarır ama bu makarnaları başka bir etkinlikte kullanmak aklıma gelmemişti sağol bahar hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım.Bir sürü etkinlikte kullanabilirsin.Sınıflandırma yapabilirsin.bir çiflik resminin üzerine yapıştırabilirsin...Blogta yazmıştım ben bakarsın müsait olunca..Kolay gelsin

      Sil
  4. baharcım aynı makarnalardan bizdede var cok güzel olmuş bende yaparken makarnayı bir kase sakladım ki resim yaparız çiçeklerde yaptığımız gibi yapıştırma falan yaparız yine diye ama güzel fikir bundanda yapalım hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yağmurcum..basit ama çok etkili...Hemen deneyin.

      Sil
  5. ay bayıldım valla süper anne kurtarıcı bir etkinlik olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam olarak ondan canım..Anne kurtarıcı...:)

      Sil
  6. ne kadar harika ve anneyi kurtarcı bir etkinlik

    YanıtlaSil