Atölye Bambini

Pazar, Nisan 06, 2014

Gaziantep Hayvanat Bahçesi maceramızdan kareler..

          Ne gündü ama çok eğlenceli ama sonrası tam bir facia...Ben karadenizliyim güneşi pek bilmeyiz biz.o nedenle üniversite de ilk yıl yaz okuluna kalınca güneş çarpması ne öğrenmiştim.Bu kez çok fena tecrübe edildi.Biz yazları Mersin'e gideriz eşimin ailesini ziyarete geçen yıl da daha ocak ayından başladık hayallerini kurmaya Mersine giderken heme eski ev arkadaşım Fatoş'u görmek,Hem yolu bölemk en çok da Derin'imi en sevdiği canlılar olan hayvanlarla buluşturmak istemiştik.Benden fazla babamız hevesli idi..Kış boyunca sürekli hayalini kurduk.Şu hayvanı görünce ne yapar bu hayvanı görünce ne yapar.akşam üzeri vardık Antep'e bir gece misafir olduk Fatoş da ertesi gün hayvanat bahçesi ziyareti.Tam öğleye doğru idi gezmelerimiz.Çoğu hayvana özellikle zürafa bir türlü yuvasından çıkmadı haklı hayvan onca sıcakta ne yapsın çıkıp ta..GEzdik durduk resimlerde de göründüğü üzere Derin şapkasını sürekli çıkardı bizde önemsemedik fazla öyle gezmeye devam ettik.' gün de yollarda sürekli terledi kuzum.MErsine vardık 4 gün yattık ben o kadar değildim ama bana güneş dokunmaz alışkınıjm diyen kocam la DErinim çok kötü idiler başta anlam vermesek de sonradan ben dedim bu güneş çarpması soğuk duş..bol sıvı.O aralar Derin emiyordu beni ilk kez bebeğimin benim sütümü de çıkardığına şahit oldum...O kadar fazla kustu ki o günü hiç hatırlamak bile istemiyorum dermanı kalmadığından dizleri tutmuyordu artık.En son koşa koşa doktora gittiler ben korkudan gideemdim bile salya sümük ağlıyordum evde.Doktor da dediklerimi demiş.Seruma gerek yok sürekli sıvı tüketsin bol bol emzirsin annesi kussa bile demiş.Baban seni hastaneye getirip eve döndükten sonra kapıda o da bayıldı...amannn ne kötü gündü ..Soğuk suya girdik birlikte...başımızdan soğuk su döktük.Kusa kusa 3 güne toparladık.Senin o halerini hatırladıkça kendimden nefret ediyorum.Nasıl da düşünemedim diye..Ama şapka ile ilgili değilmiş..sürekli terlediğinden sıvı kaybetmişsin.Araba da su içmeye özen gösteriyoruz artık.
         Bir kez daha dedim çok hayal etmemek lazım çok istememek..Hayırlısı diyeceksin.Tabi bazı tecrübeler kötü de olsa sana deneyim oluyor sonrası için.O zamanlardan biri idi.Ama o gün keyifliydi..Hayvanları canlı canlı görmek çok hoşuna gitmişti.Tüm gün babanın omzunda tahtın senin orası gezdin koca hayvanat bahçesini.İşte böyle bir anımız da oldu iyisi ile kötüsü ile..işte o günden kareler...




















18 yorum:

  1. ilk resimdeki kafalara çok güldüm yaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :hahaha bizde..o pozu verebilmek için neler yaşandı bir bilsen :)

      Sil
    2. ponuda anlatsana bi posttaaaaa :)

      Sil
  2. ne guzel oralara yaz gelmis, derin askililari giymis; cok da tatli olmus... tam Nehir'le yasitlar, ah yakin olmayi arkadas olmalarini isterdim... harika bir gun olmus canim. biz Nehir 16 aylikken gitmistik ve bayilmisti ama simdi yine goturmek istiyorum ben de... opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fezacım bende geçen yazı yazdım canım..daha kış buralar :) Keşke yakın olabilseler de bende Nehir'i takipteyim ilgi alanları da aynı gibi.İkise de dile oldukça yatkın güzel ifade ediyorlar...dünya küçük bir gün diyelim kim bilir :)

      Sil
  3. çok güzel kareler,dondurmalı fotoğrafa ayrıca bayıldım :)

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflarınıza bayıldım canım ama okurken içim gitti hiç hasta olmasın bu kuzucuklar..

    YanıtlaSil
  5. hava o kadar sıcak mı orada ya.. biz hala üşüyoruz.. montlar, botlar çıkmadı daha..
    çok güzel kareler.. bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar geçen yazdan kalma fotolar..ancak yazabildim :)

      Sil
  6. canım antepe ben bayılırım ve hayvanat bahçesine ne güzel kareler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzak değilsin Nihalcim.mutlaka gezip görmelisiniz.

      Sil
  7. hihi ya çok sevimli herşey ben iyi güldüm. hhastalık filan ama komik yaaa. bi deee öpsene onu benim için ısırsana. ne güzel ne hoş şey yaaa :) derin ismi de ne güzel. benim adım gibi hep sade ve derin olsun yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah...O kitabı da okuyacağım deeptone :) Seve seve öper ısırırım yerine :)

      Sil
  8. harikasınız içimiz açıldı canım sayende

    YanıtlaSil