Atölye Bambini

Çarşamba, Nisan 02, 2014

Hayvanları,ingilizcelerini tekrar etmenin eğlenceli yolu (Hayvanlar eşleştirme)

      Hayvanlara olan sevgin hiç göz ardı edilemez.O sebeptendir ki bazı akşamlar eve gelirim kedi bazen tavşan,bazen balık,güvercin...hatta karga bile gelmiştir evimize :) Hiç korkmazsın.Bizde korkutmadan aman pis olur hastalanır demedik sevmene izin verdik.Hatta dün çöpten yemek arayan bir köpek gördün ama neredeyse benim boyum kadar anne sevebilir miyim dedin.eve yetişmeliydim o sebepten kızım karnı açıkmış bak yemek yiyor hem çok büyük diye çıkıverdi ağzımdan.Olsun anne o sadece bir köpek çok da sevimli sevmek istiyorum dedin :) aslında sevginden ilk postlarda bahsetmiştim işte burada.Daha yazmadığım bir kedi bir tavşan maceramız var onalrı da bir an önce yazmalıyım çok vakit kaybettik:)
      Neyse kısa sözün özü şu ki hayvanlarla ilk konuşmaya başladın ilk öğrendiklerin oldular tabiki buuuuu kitapların katkıları da az değildi hani.18 aylık bir sürü hayvan tanırdın sene başı yavaştan ingilizcelerine de başladık...Çoğunu bilsen de unuttukların oluyor arada bu konuda ısrarcı hiç olmadım bir şeye inanıyorum vakti gelince nasılsa öğreneceksin şimdi yaptıklarımın çoğu eğlence amaçlı.Keyifli ve kaliteli zaman geçirmek amaçlı. Bu etkinlikte o amaçla idi.Folyo ya sarılı bir etkinlik yapmıştık o gün yine gruptan bir paylaşımdan sonra aklıma geldi kimdi hatırlayamıyorum.Sardım tüm hayvanaları folyoya.Olmayanları da koltuğun üzerine koydum.Okulda kullandığım flash cardları da ortaya serdim gelsin eğlence.Sıra ile açtın eşleştirdin kartlarda olmayanları oyuncakları ile kardeş ilan ettin.








Buda bizim etkinlik sonu pozumuz.


Bu kez hayvanları yine kartlarla eşleştirdik ve hayvan isimlerini ters çevirip her bir hayvanın önüne yerleştirdik aşinalık yaratmak için.Yoksa biliyorum bu çok ileri seviye.Hafıza oyunu oynanabilirdi.Sadece kartlarla ismi ben söylerdim o da hayvanı çevirebillirdi ama böylesini tercih ettik yapmak isteyen olursa onu da deneyebilir.






4 yorum:

  1. süper fikir... mum dibine ışık vermez hesabı kızımla İngilizce konusunda hiç çalışma yapmıyoruz... en kısa zamanda bu etkinliği uygulayalım bizde :) teşekkürler canımcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D canım ya..evet başlayabilirsiniz hayvanlarla..bizim ki youtube kapanmadan sürekli yabancı izliyordu bayağı kelime dağarcığı oluştu.Bir an önce açılır da :)

      Sil
  2. etkinlik süper etkinlik sonu pozu da öyle

    YanıtlaSil