Atölye Bambini

Çarşamba, Nisan 02, 2014

Karbonat sirke deneyi

Resimleri kurcalarken bunu buldum belki 3 ay önce yaptık unutmuşum yazmayı :) Bunu üzerine bir kaç deney daha yaptık oysaki.Neyse yapacağım yanardağ deyi için bir ön çalışma olmuş oldu. bu.Sen karbonat ve sirkeyi çok sevdin. 2 paket bir bitirdik ve sirke de öyle.Sevdin çok.Renkli suyumuzda olunca iyi olmuş  :)






Sona doğru tepsiye döküldü..onun üzerine sirke...çok keyifli...



9 yorum:

  1. Yanılmıyorsam biz bununla balon şişirmiştik bilim partimizde. Şişede hazırlayıp hemen ağzına balon geçirince, çıkan karbonbilmemne ile şişiyordu:-)

    YanıtlaSil
  2. Evet onu da yaptık daha yazamadım..Çok eğlendin 4 kez tekrar ettik

    YanıtlaSil
  3. senin postlar var ya öğretici ama daha çok da eğlendirici yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deeptone.Kasmıyorum konuşuyor gibi yazıyorum belki ondandır.Yazım hataları ile dolu olsa da:) Senin blogu takipteyim ama şu ara vakit bulup geriye dönük bakamadım en kısa sürede okuyacağım..İsmi harika öncelikle Sade ve Derin..deeptone hoşşş :)

      Sil
    2. :) iyi haftasonlarıı.

      Sil
  4. yanardağ deneyini okulda çocuklarla yapmıştım. şimdi bu yazdığınızı ve onu kızımla da hafta sonu yapmayı düşünüyorum. Çok güzel fikirleriniz var, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balonlada yaptik aksam yazarim.dikir olsun yanardag icin duyusal olusturmayi düşünüyorum güzel fikirler im var.saolun bu arada sizn bloguda ayrıca okuyacagim.hosgeldiniz

      Sil
  5. maşallah bizde yapmıştık çok sevdim canım yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Nihalcim.balonlu olan da cok güzel aksam yazarim

      Sil