Atölye Bambini

Salı, Nisan 01, 2014

Kızılderili duyusal,çadırları,müzik aletleri,aksesuarları ve yaşam tarzları ( Native american sensorial,teepee ( Red indians)

Öncelikle bu en özel postlarımdan olacak.Çünkü bayağı uğraştım oluşum aşamasında. Dün Elazığ gezimiz sırasında kızılderili figür oyuncaklardan buldum tabi ki istediğim Tobb lardan olmasa da aldım ilk aşama olsun diye. Sen uyuduktan sonra biraz araştırdım pek bir şey olmasa da bir kaç yabancı kaynaktan fikir edindim.Sonra evde ne var ne yok toplamaya başladım yerlileri anımsatan...

Ancak ilk bunu aradım.Buraya ilk geldiğim yıllarda eşimin bana doğum günü sürprizinde hediye gelmişti.Evde asacak yer bulamayınca dolapların birinde atılmaya kıyılamayanların yanında duruyordu.Attığım sandım.Ama nerede ben neyi atabildim ki bunu da atayım bu hastalığım sürekli işime yarar oldu şu aralar.Poşete koymuşum hemen ortaya çıktı tabi ki:)


Kızımın kostümü...Tacı benim küpelerim ve kuş tüylerimiz.hıı bir de şalım var etek olarak



İlk bu müzik aletini yaptım geceden .Aylardır balkonda sakladığım zeytin tenekesini kullandım.Nasılsa biliyordum bir gün işe yarayacağını :) graponlar ve tüylerle süsledim harika oldu :)


Sonra yeni aldığımız mıknatıslı oyuncaktan bir kız oluşturdum zaten ilk aklıma bu sebepten geldi bu duyusal Derinin çok ilgisini çekmişti :) Sonra kırık çerçevenin içine çizdiğim resimle kabileyi süslemek için bir şey( adını bilmiyorum) yaptım.Sabun çuvalı vardı minik içine kavanoz yerleştirdim ve  çadır yaptım teepee ;)



Bu sabahta seni süsledim :) Önce istemedin sonra ikna oldun :)Aman şirinem ne güzel olmuş maaşallah :)




O çaldı ben dans ettim bu arada etkinliğe geçmeden video izlettim ama pek ilgini çekmedi:( oysa ne kadar dinlendirici müzikleri varmış :) Arada dinleyeceğim.Resimler gösterdim kıyafetlerinden filan bahsettik.Danslarından kabilelerinden :)


aksesuarlar taktık benim arşivden her biri :P (Bu sarı kolye yılların kolyesi çoğu kez elime aldım atmadım..işte yine bu günler içinmiş:)


aksesuar köşesinde oyalandık .Yukarıda teyzenin bana yaptırdığı kolye var Bahar ve Uğur yazıyor senin adınla olanı da var ama onu bulamadım nerede ise :)

Bu resim Ev arkadaşım Sevgili Fatoşun bana hediyesi idi, öğrencileri çizmişti ben çok beğenmiştim..Doğum günümde hediye etmişti bana.Bugün için saklanmış.O dönem de kim bilebilirdi ki..bir gün montessori adına bunları yapacağım...

Artık hikaye anlattım biraz ilgini toparlamak için.Bir orman ve içindeki geyik...

Kızılderili yemek için avlanmaya gidiyor(bu kısmı pek sevmesemde böyle gelişti işte)

 :( Yemek vurguladım sürekli ölüm kelimesini kullanmamaya çalıştım bu aralar çok hassassın bu konuda Öldürmek deyip duruyorsun :(

Ailesine yemek getirdi bizim kızıl dereli amca


Pişirilecek...



ooo çok sıcak :) diyerek ocağa dokundun.Ocağı taşlardan ve dallardan yaptım içine de bir tealight oturtabildim..



Bunlarda detaylar....tek tek resimledim...




Neden bilinmez şu aralar kavga çok konuşur oldun yine geyik ve keçiyi kavgaya tutuşturdun :/ Müdahale etmedim.

Beyaz olanı ben karalamam  yaptım üzerinde ki de kalem üstü süsü :)




Çokkk eğlenceli mutlaka denenmeli...Akşama devam etmeyi bile düşünüyorum..Bir tek suratını boyamadım istemedi diye:)

22 yorum:

  1. bayıldım şahane efsana offf ne güzel bir çalışma olmuş zirve yaptın yine Baharcım yaaa...Yakın olsaydıkta biz de gelseydik yanınıza beraber oynasaydık. Şahane bir çalışma olmuş.Güzel kızında hakkını vermiş :)) Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ya bende çok beğendim..Uğraştım bu kez..keşke yakın olsaydık,güzel güzel oynardık :) Bol etkinlikli kaliteli zamanlarımız olurdu.Aslında çakıl taşları toplamıştım Uğur atmamış olsaydı çakıl taşları ile zemin de hoş olabilirdi.Yapmak isteyenlere fikir olsun

      Sil
  2. Türklerin Kızılderili soyuyla bir bağlantısı olabileceği söylenir. Ben pek sıcak bakarım bu insanlara. Belki çocukken TRT 'de çok oynayan Kovboy filmlerinden dolayıdır bu sempatim. Bilemicim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynen evde ki aksesuarlardan da belli olduğu üzere :) kızıma da sevdirme adına böyle bir şey denedik biz:)

      Sil
  3. baharcığım kızın çooook şeker çıkmış. etkinlik te parmak ısırtıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Nihalcim.Yeniden buralarda olmana çok sevindim :)

      Sil
  4. aman da aman bu ne guzel bir kizilderili kiz boyle..... harika etkinlikler cnm tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Fezacım..Keyif aldık bizde...Daha prof olduk :)

      Sil
  5. Ne kadar ince detayla düşünülmüş her şey. Harika doğrusu. Emeğine sağlık canım. Kızına da maşallah ne tatlı olmuş kıyafetlerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Jalecim :) Bu kez bende uğraştım değdi doğrusu.:)

      Sil
  6. Bayıldııımmm!Süper ötesi nasıl detaylı hazırlamışsın zaten kızılderilileri severim böyle daha bir anlmalı oldu hele prenses nasıl tatlı olmuş :)
    Fikrine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Tuğbacım.Ben aslında detay severim ama üşendiğimden kolaya kaçarım bu kez ciddi uğraştım değdi.Hala kıyamadım sehpada duruyorlar:) Ben de çok severim kızılderelileri aksesuarlarını :)

      Sil
  7. Bahar bayıldım nasıl bir emek ve özen harika olmuş ,Kızılderili fıstık da süper maşallah.Şu bimin meşhur oyuncağı bizde de var tabii bende onlara göre temalar yapayım diyordu ,bu kadar harika olamaz ama daha da heves ettim şimdi,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canim...eminim sizinki de cok güzel olacaktir.ben 3 yasa kadar duyusallara ozen gostereyim diyorum Derinde seviyor cok

      Sil
  8. Çooook harika olmuş canım bayıldım emeğinize sağlık fıstık gibi olmuş kuzucuk da maşallah

    YanıtlaSil
  9. on numara beş yıldız :) Bahaaaar harika bir tema,nasıl da ince düşünmüşsün,bayıldım ;)

    YanıtlaSil
  10. Çiftlik duyusalı hazırlamaya çalışırken bunu görmem kötü oldu be ya ne harika bişey hazırlamışsın vallahi bravo şuan kalktım ayakta alkışlıyorum ;) Derine de ayrı bir yakışmış kostüm maşallah Allahım korusun nazardan tü tü tü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol teyzesi..Ancak yorum yazabiliyorum bir kere çifliğe haksızlık etme..o çiçekleri unutmadım ben :)

      Sil