Atölye Bambini

Cumartesi, Nisan 05, 2014

Taşıtlar duyusal havuzumuz ( Vehicles sensory tub )

         Ben en çok bu tip duyusalları seviyorum bunu hep yazıyorum ama yine yazmadan geçemeyeceğim. Geçen ev temizliğine daldığımız sırada babana baba dur kırmızı yanıyor dedin,bir süre sonra şimdi geçebilirsin yeşil yandı diyerek hem dikkatimiz çekmeyi başardın hem bizi mutlu ettin :) o zaman aklıma gelmişti bu tip bir şey hazırlamak aklımdaki farklı olsa da.Çünkü taşıtların isimlerini biliyordun.Çimento arabası ve deniz altı vurgulandı.Bir de gruplandırma yaptık birlikte.Suda mı,kara da mı,hava da mı diye.Ancak beklediğimden az ilgilendin bu kez:( Öncesinde daha hazırlayamadan gördüğün için olsa gerek diye düşünüyorum.Son sınıflamalarda artık sen kitaptaki diğer sayfalarla ilgilendin.Renkler şekiller gibi :)
         Malzemeler evde olanları toparladım yine.ÇAkıl taşlarını bugün araba kullanmayı öğrenirken gittiğim bir yerden aldım.Emektar tavla tahtasını da havuz olarak kullandım.Keçelerden havayı suyu ve karayı oluşturdum.Trafik lambamızişte burada yapım aşaması. Taşıtlarımızdan bir balon ile gemimiz yoktu :) Onları da kitaptan inceledik :) Balonları biliyordun bu yıl ki kapadokya gezimizden :) Uçak deneyimiz de var.2 gün sonra İstanbula gideceğiz daha bilinçli bir deneyim olacağını ümit ediyorum..
          Bayağı heyecanlanıyorsun ama metro sevdan kadar olamaz uçağa duyulan.Kayu dan metroyu öğrenmiş aylardır metro deyip duruyorsun.Ben de her defasında İstanbul'a gidelim bineriz diyorum.Bir kitap aldım sürekli okuyoruz kayu metroda bayağı öğrendik ama ben ilk metroya binişini ayrıca yazmak istiyorum.3 gün sonra filan mutlaka yazacağım bu deneyimi.Oldukça heyecanlıyım inşallah korkmazsın :) Metroya binme isteğin nasıl sonuçlanacak bakalım.İşte küçük yer bu tip basitmiş gibi görünen şeyleri önemli kılıyor.Bunların farkında olmadan öğrenenlerden olmasını istiyorum kızımın da kendim küçük yerde yetişmenin sıkıntılarını biliyorum.Tabi ki eksileri de fazlasıyla var ama artıların daha fazla olduğuna inanıyorum umarım hayat beni yanıltmaz :/ Nasılsa tatillerimizi Erfelek gibi bir yerde geçireceğiz yani kasaba hayatından tamamen kopmadan.bunu senin için bir şans olarak görüyorum ;)









Burada trafik lambası pratiği yaptık kırmızıda dur sarı da hazırlan yeşil de geç :)

İşte burada eşleştirmeler bu şekilde son buldu hiç zorlamadım.Yarında bekleteceğim artık oynadığın kadar.

10 yorum:

  1. Bizimde yeni gozdemiz itfayeci sam den beri itfayeciler yapip yazamadigim etkinlik valla ben bayildim yaptiklariniza derinin yerinde olmak isterdim :) harikasiniz

    YanıtlaSil
  2. Yine çok ama çok başarılı bir sınıflandırma çalışması olmuş. Sunuma da bayıldım her ne kadar Derin sürece dahil olduğundan ilgisini yitirdi desende bu da ayrı bir keyif vermiştir eminim. Denecekler listesine alındı..iyi ki varsınız yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efendim..Asıl iyi ki sizler varsınız;) Beğenmene sevindim canım

      Sil
  3. Yine çok kapsamlı ve eğlenceli bir çalışma olmuş. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Jalecim duyusal etkinlikleri çok seviyorum :)

      Sil
  4. gerçekten çok kapsamlı olmuş ne güzel baharcım derin çok şanslı bence elelirne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fikriye cim.Şimalde öyle şanslı bir bebek :) Allah bizlere bağışlasın onları

      Sil
  5. canım ben bu etkinliği atlamışım harika olmuş. :))

    YanıtlaSil