Atölye Bambini

Cuma, Nisan 04, 2014

yabittt...Tavşan sevdamız..

        Tam olarak ne zaman başladı bilmemekle birlikte şu aralar tavşan takıntı olmaya başladı.En son tuvalette bugün anne ben gerçek tavşan istiyorum oyuncak değil dedin.Çiflikten bebek tavşan varrr çok da tatlı,anne tavşan baba tavşan kardeş tavşan var diye başladın anlatmaya.beyaz tavşanı alalım ama sonra evine gider değil mi annesi üzülür yoksa diye de sebebini öğrenmiş bıdır bıdır anlattın. Bir kitapta 3 yaşına kadar çocuklara mümkün olduğunca doğa ile başbaşa bırakın.Tanımalarını çevrelerini fırsat tanıyın diyordu.Öyle olsa gerek 1 ay önce çiftlik ziyaretin olmuş babanla.O gün bugündür başka.Demek ki oradaki tavşanlar seni yerlerinde canlı canlı çok etkilediler.1 tane de alıp gelmişsiniz eve.O gece nasıl mutlusun ama nasıl..çıldırdın adeta.Sürekli ağlıyorsun ben istemiyorum çiftliğe bırakmayalım.Ama annesi özlüyor dedikçe ben onun annesiyim.annesi olacağım diyordun.Tavşanı bıraktıktan sonra aklına geldikçe dudaklarını büzüp ama ben annesi olacaktım onun diye üzüldüğün hatta annenannene bile anlatmıştın.Ben annesi olacaktım onun diye. Üzülmen bizi üzmüştü sonra duruma alıştın ve baban İstanbul dönüşü tam da istediğin gibi gri bir tavşan la geldi fur real ler tamamlanacak bu gidişle.Meraklı minik dergisini açıp gri tavşanı bulup ille de bundan istiyorum diyordun.Beyaz değil bundan.Anne baksana çok da tatlı deyip gezer olmuştun.

Tavşanlara geri dönecek olursak ilk Bizim en sosyal mekanımız Mangal park geçen yaz bahçesine bir sürü tavşan getirmişti.O gün peşlerinde gezdin durdun.yakalamaya çalıştın.

Çadırları bile kaldırdın yakalamak için.Kafeslerine girdin...
 

İnceledin...


Buda evdeki misafir..

Gece gayet mutlu idi hayvan :)


Besledin...

Beşiğine taşıdın birlikte uyumak istedin :)


Ama sabah....Hayvan artık hayata küsmüştü.(Çay kutusu etkinlik için saklanan) Ses kesildi bir ara bir baktım hayvanı kutunun içine koymuştun :/ Sonra diğer köpüklere yerleştirmişsin.Çekemedim bir ara çekmeyeceye. işte tam o anda anladım daha bu sorumluluk için erkendi.Severken öldürecektin Lennie Small gibi.Elinin ayarı yoktu.anlamıyordun :)


Üzerimi giyinirken yine ses kesildi bir baktım sohbet ediyorsun yine yatağa yatırmış hayvanı.uyuyacakmışsınız.Artık son 1 saat hiç bir şey yemez içmez oldu hayata küstü hayvancık baban zorla ailesine kavuşturdu :) İşte o günden sonra sevda oldu tavşan sende :) Gerçeğe çok yakın bir tavşanımız var ama bu güzel misafirin yerini hiç tutmadı :)

5 yorum:

  1. tavşan kızın tavşanla oynuyor. oy oy : ))

    YanıtlaSil
  2. ben kızımı hep tavşaaan diye severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş..Derini de babası kedi gibi diyerek sever :)

      Sil
  3. ne güzel Derin hayvan sevgisini alabilmiş,korkak anne ben ne kadar uğraşsamda Balca'yı da alıştıramadım,hayvanları kucağına alıp sevmeye:( Maşallah Derin'ciğime;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimden kaynaklı biraz Duygu teyzesi...yoksa bende severim filan ama bu kadar değil :)

      Sil