Atölye Bambini

Cuma, Ocak 17, 2014

Bebek yıkamadan köpük duyusal etkinliğe giden yolculuk (Doll washing)


           Başlıkta hiç bir abartı yok birazdan resimlerden de göreceğiz.Kızım aslında o kadar uykum var ama bunu bugün yazmazsam detaylar unutulur düşüncesi ile yazmak istedim.Her günü bir sulu etkinlik koyuyorum hiç olmadı sen taburene çıkıp su ile bir süre oynuyorsun.Bugün de önceler de eşeğimizi yıkayıp kurutarak bir pratik yaptığımız işi daha profesyonle olarak yeniden uygulamaya karar verdik.Öncelikle önlüğümüzü sana uygun hale getirip taktık.Bununla yemek yapılır mesela soğan doğranırı da açıkladıktan sonra bebeğimizi,sepetimizi,suyumuzu,fırçamızı,süngerimizi ve duş jelimizi aldık.İlk etkinliğin başına geçince bu şarkıyı söyledin..sonra yeninden söylettim sana videoya çekmek için ;)
İlkini kaçırdığıma üzüldüm ama burada başta ne yapacaz..diyerek etkinliği unutman ve başlıyoruz dediğimde şarkıya yeniden başlayacağını düşünüp yeter demen damga vurmuş çok güldüm...





İşte malzemeler :)


Sonra kıyafetlerini çıkarmakla işe koyulduk bebeğimizin..topu topu 2 bebeğimiz var biri de bu bu ilk bebeğin olmasından bayağı önemli benizm için..ancak ne olmuşsa karnı içine çökmüş aaaa anne bak karnı şişmiş demez misin? Demek ki şiş ve sönmüş kavramları üzerinde durmalıyım..Başladık önce su aktarma işi ile..azar azar boşaltmayı bilsen de hızlıca dökmek hoşuna gittiğinden 3 kez doldurmak zorunda kaldım maşrapayı..

Ağza bak nasılda dilini milini ısırır canım iş yaparken..pek heveslidir..yıkama su ile oynama olayında...Arada bir süngerdeki köpükler dikkat dağıtsada işimize dönmeyi bildik bir süre tabiiii :)


Tırnak fırçamızla fırçaladık ayak tırnaklarına saçlarına kadar :O


En eğlenceli kısmı su dökmek...arada bir bak anne tertemiz oldu ;)



Yeter artık kurulayalım :) Sonra da rutinimiz krem sürmece...


Ve kurutma makinesi ile kuruttuk bebeğimizin saçlarını


eee biraz da biz eğlenelim dedi makine ile..farklı keşifler başladı..Zaten hava veren bir şeyin önünden filan geçsek bekliyorsun yüzüne vuran hava ve o his seni eğlendiriyor :)


Sonra yeniden iş başına...Bu kez kirli kıyafetler yıkandı...


ve tahmin edemediğim son ! Köpük duyusal tepsisi..full konsantre bu eğlence full keşif...önce bol bol köpük sağlanılır...Ellerle girişilir...


Ellere bakılır..yine köpük yapılır..hiç bıkılmaz...


Kar yapılır eller birbirnie vurulup her yere..bebeğin yüzüne kendi yüzüne kar yağdırılır..kahkahalar eşliğinde


Bu böyle bitmez ancak okul vakti yaklaşırken mecburen banyoya götürülür ve orada da tepsi yıkama faslı başlar...derken üst baş değiştirilir ..yıkanılır...paklanılır...Yine bir aktivite bambaşka boyutlara taşınır...

YAŞASIN ÖZGÜR ETKİNLİKLER ! ;) Denmeden geçilmeyecek anlar hafızalara yerleşir....




5 yorum:

  1. çok güzel eğleniyor, ne güzel ne mutlu nasıl bir ciddiyet var yüzünde yerim ben onu : ))

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Elektriklerimiz şimdi geldi...Bakayım bakalım..

      Sil
  3. Bu bizim de çok sevdiğimiz ve bitiremediğimiz etkinliklerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bulduysak yıkmak istiyorum bizim ki :) Şimdi evdeki tavşanımızı oo bu çok pislenmiş..yıkayalım mı diyor.Hayvan ilgiden küstü sessiz sedasız duruyor:)

      Sil