Atölye Bambini

Pazar, Ocak 05, 2014

Kilit açma kapama çalışmamız

    Kızım bir tanem...Şu aralar nasıl bir sendromsa hiç ağlamadığın kadar ağlamaya başladın..özellikle uykudan kalktığında seni susturmak bize eziyet haline dönüştü..ne desek boş..tüm çabalarımız hiçe çıkarıyorsun..Nasıl bir kendini kabul ettirme çabası ise bu..üstelik bizler seni çoktan kabul etmiş..sayan anne babalarız..Bilinçsiz olsaydık ne ile karşılaşırdık hayalini bile kuramıyorum.Neyse çok güzel etkinlikler yapmaya devam ediyoruz seninle tüm kaprislere inat.
     Buda onlardan biri oldu 1 taşla bayağı bir kuş vurduk seninle..Geçen gittiğim mağazadan aldım...boy boy.Önce sıraladık büyüğü küçüğü seninle tekrar etme fırsatı bulduk,sonrasında anahtarları aynı işleme tabi tuttuktan sonra geçtik anahtar takma işlemine..biraz zorladı bizi..Kilitleri kapamak ve açmakta snei bayağı zorladı..ancak bu ince motor kas gerektiren etkinlikler hep böyle ama ben inatla uğraştırtıyorum  seni..gelişimine katkı sağlar diye çabuk sıkılmanın üzerine gitmeden. Sert olmalarından da kaynaklı tam başaramadık ama olsun denedik..şimdilik bir kenara kaldırdık yeniden vakti gelecek tekrar etmenin...
     Başka annelere de fikir olması amaçlı paylaşmak istedim...







Bundan sonra anne bitsin şımarmalarııımızzz...





12 yorum:

  1. Hehehe super etkinlik.olmus yanii.nalbura kadar dusmussunuz helal.size :))))))
    Gel.gelelim kriz.anlarina iki yasin ilk.aylarinda bagirtilar uykudan.ciglik.cigliga kalkma.gibi abuk.sabuk tepkimeler ikiye iki kala ve ikiyi iki geceye kadar bizde yasandi bolll miktarda allah.sabirlar.versin.cok fenalar cok inatcilar cok sabirsiz ve cok hircinlar haa gayret ve az daha sabir dilemekten baska birsey gelmiyor aklima :)))) kolayliklar diliyorun :)))) fakat birde deginmeden gecemiyecegim pozlar da harikaaa :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Aynen mağazaların nalbur taraflarına hiç girmemiştim sayesinde onu da başardım:) Bizimki 2,5 olacak geç geldi ama erken bitsin inşallah...O pozlar genelde bir etkinliği yapmak istemiyorsa sonundaki pozları..Anne bırak beni..bitti işte..yeter yaptım..haydi ipad i ver pozları :S

      Sil
  2. Çok güzel bir etkinlik gerçekten. Derin de çok tatlı bu arada. Bu tatlı cadıların her kaprisi başımız üstüne mecburen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle valla..Uykudan uyanmasından korkar hale geldik..:/ Allah başka dert vermesin diyoruz sabır ediyoruz...

      Sil
  3. ne güzel düşünmüşsünüz. Ne kadar tatlı gülümsüyor maşalallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Hep görüyordum denemedik demeyelim dedik.Ancak biraz daha vakti varmış:)Sizlere fikir olsun...

      Sil
  4. Süpermiş bu, her materyal aktivite malzemesi olurun güzel örneği ve o şımarma pozları süper maşallah kuzucuğa;)ayrıca umarım biran önce çıkar sendromdan fıstık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Duygucum..Ben atlattık sanıyordum ancak hastalandı iyileşti Derin gitti yerine bambaşka bir kız geldi...Hiç ağlamaz normalde şimdi susmuyor:) Montessori işte..bir şey görüyorsan bir işe de yarıyorsa çocuklarda da denetmenin farz olduğu yöntem...

      Sil
  5. Etkinlik gerçekten çok güzel olmuş bahar. Ve p krizler her zaman yaşanan şeyler ama bazen idare etmekte zorlanıyoruz nihayetinde bizde insanız ve sabır bir yere kadar çekiliyor. Allah hepimize kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nurcan...Teşekkür ederim...Fikir verebildimse ne mutlu...

      Sil
  6. merhaba takibe geldim bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz..her zaman bekleriz..Şimdi geliyorum ben de:D

      Sil