Atölye Bambini

Salı, Aralık 24, 2013

Süpürge çalışması.. günlük yaşam montessori (Practical Life)

          Gün bugün erken ve soğuk başladı şu aralar havalar eksilerde seyrederken biz de uyku konusunda bir değişiklik yok 6 bilmedin 6:30 da ayaktayız sevgili Derinim  :/ Sanırım artık böyle devam edecek.Neyse Allah sana sağlık versin güzel kızım.Çoktandır sırf senin için aldığım süpürge ve faraşı ortaya çıkardım.Aslında biraz büyükler senin için ama küçük bulamamıştım.Tam kavrayıp tutmayacağını biliyordum ancak denemek istedim.Motor becerilerin gerçekten geriden takipte bizi.Buda bu tür etkinliklerde çabucak sıkılmana sebep oluyor ancak ben vazgeçmiyorum ve sürekli yapmaya çalışıyorum seninle.Neyse daha etkili olsun diye bir kare yaptım bantla ve dışarı pullarımızdan dökmeni istedim bu arada paketin kutusunu açmak da deneyim oldu farklı. Sonra süpürge ile süpürüp karenin içinde toplamanı istedim.benim gösterdiğim gibi yapamayınca kendi yöntemlerinle topladın bazen elle..bazen bir sopa gibi süpürgeyi kullanarak ancak faraş daha sana göre değil.ama yine de bir şeyler çabaladık.Ben biliyorum kasların tam geliştiğinde yapabilceksin ;) Aslında çok etkinlik yaptırıyorum acnak her çocucuk cidden farklı sen zaten temkinli..ağır hareket eden bir çocuksun.Fiziksellik ve beceri gerektiren etkinliklerde zorlanınca sıkılıyorsun elimden geldiğinde zorlamamaya çalışıyorum.Sonra topladık kare ile ilgilenirken aklıma farklı farklı etkinlikler geldi..sıra ile yazacağım..1 taş 3 kuş meselesi bugün tam bize göre oldu :)





Sonrasında şekillerimizi çoğalttık.ve zıplamaya çalıştık:) tek ayak üzerinde uğraşman vardı ki dillere destan..öldürdün gülmekten.Tren oynadık falan eğlendin şekillerimizle.

6 yorum:

  1. :) çabaliyor ama yilmadan, bu da guzel :)ayrica kiz cocuklar daha yatkin ince islere,genlerinde var yani ,zamanla toparlayacaktir kaslari da merak etmeyin bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bekliyoruz bakalım...Canları sağ olsun tek..Eşimde öyle diyor zamanla...:)

      Sil
  2. Bizim de temizlik setimiz :) Toyzz shoptan almıştık... Ve benim en birinci yardımcım kızım :) Viledası süpürgesi ohhh bize iş mi dayanır....Sizde bu yoldasınız belli ki .Ve bizim cadı da çok temkinlidir ve zıplamaktan bile korkar bir yerim incinir diye:))) Epey bir zaman müdahele etmedim cesaretlendirmedim ordan burdan hoplamasın tırmanmasın kendine zarar verir diye. Şimdi sağolsun farkı hızla kapatıyor arkadaşları ile etkileşe etkileşe:))) Çok uzattım.... Son olarak seri aktvitilerinizi çok beğendik başarılarınızın devamını diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. özellikle şekiller çok başarılı olmuş.. bende düşünüyordun nasıl bişiler yapsam diye senden kopya çekerim artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim...NE demek...bende sizlerden alıyorum ..Maksat paylaşmak..Kolay gelsin

      Sil